Probleemanalyse

We gaan opzoek naar wat jouw grootste probleem is. Door verder te kijken dan alleen de symptomen kom je tot de échte oorzaak en heb je de basis voor een duurzame oplossing. 

 

Visualisatie 

Jouw belangrijkste processen gaan we visueel maken. Wanneer je jouw probleem duidelijk hebt, brengen we de processen en de en aanverwante processen in kaart. Door dit zichtbaar te maken, krijg je inzicht in wat er nodig is om jouw organisatie te verbeteren. 

 

Samen verbeteren

We gaan met jou en je team kijken naar hoe het beter kan. Dat kan op verschillende manieren. 

  • Samen kijken we naar wat er beter kan in het huidige proces en maken hiervoor de benodigde aanpassingen.

  • Samen kom je tot de conclusie dat het huidige proces niet (meer) werkt om je doel écht te bereiken. Je doel is niet veranderd, maar het is tijd om een nieuw proces te ontwerpen.

Natuurlijk is het ook mogelijk om deze stappen te combineren. Vaak is het mogelijk om met kleine aanpassingen al een grote verbetering te realiseren, maar om ook in de toekomst verder te kunnen is er een nieuw proces nodig. 

 

Nieuw ontwerp

We gaan samen een nieuw proces ontwerpen om je doel te bereiken. Het doel is een gedragen nieuw visueel ontwerp.

 

Aan de slag 

Je wilt natuurlijk ook echt aan de slag met nieuwe processen. Naast het uitwerken van processen en stappen die daarbij horen, kijken we ook wat er daarnaast nodig is om daadwerkelijk met het nieuwe proces te gaan werken.