Tandwiel

Waar staat Moving Backwards voor en hoe zie je dat terug in mijn logo? Ik neem je graag mee.

Waarom zou je een stap terug willen doen? De naam klinkt verwarrend, wie wil er nu terug? We willen toch allemaal vooruit? Om vooruit te gaan moet je eerst een stap terug zetten om overzicht te krijgen. Met dit overzicht kan je beslissen welke kant je op wilt gaan en welke stap je als eerst moet zetten.

Hoe verhoudt zich dat tot dit het beeld? Het wieltje in de O is bekend van het kunnen aanpassen van je instellingen. Ook symboliseert het beweging. Die is nodig om een stap achteruit te doen. Beide zijn nodig om vervolgens weer vooruit te kunnen.

De M ben ik, Mariska. Moving Backwards is Mariska en ik breng mijn unieke persoonlijkheid mee in mijn werk. Ook ben ik hardloper en daarmee altijd in beweging, dit sluit aan op het wieltje.

De groene kleur symboliseert mijn duurzame insteek. Een groene bedrijfsvoering of zorg voor de aarde is waar ik voor sta. We moeten behouden wat we hebben, het gaat zelfs nog een stap verder. We moeten teruggeven wat we hebben onttrokken. Het groene blaadje staat voor al het mooie wat wel elkaar te bieden hebben en steeds weer opnieuw kan groeien.

De cirkel maakt het rond. We raken er gelukkig steeds meer van overtuigd dat de aarde niet onuitputtelijk is. De uitdaging om over te stappen naar een circulaire economie is een uitdaging die met beide handen wil aanpakken.

Het logo is ontworpen door Dennis Oosterveld van Oosterveld Design.