Wendbaarheid

Wendbaarheid lijkt een modewoord van de afgelopen jaren, maar nu in deze tijd actueler dan ooit. Maar wat betekent dit wanneer je business helemaal stil ligt? Je kan dan best wendbaar zijn, maar dit had niemand van te voren kunnen voorspellen en hoe ga je hier dan mee om?

Zonder inkomsten en de grote onzekerheid over wat er de komende maanden wel weer kan, maakt het moeilijk om te anticiperen op deze situatie.

 Ik zie om mij heen verslagenheid en ook angst voor wat er nog komen gaat. Ik snap die reactie, als je de grond onder je voeten voelt wegzakken. En daar moet ook ruimte voor zijn. Ook zie ik dat juist nu de creativiteit toeneemt. Er worden allerlei activiteiten opgezet binnen de huidige kaders opgezet, zodat je toch kan blijven bewegen.

En als ik nu eens zou zeggen dat dit ook juist de tijd is om stil te gaan staan? Misschien zelfs een stap terug te zetten? Dat voelt heel raar of niet? Die onzekerheid, dat is waar je vanaf wilt. Je hebt iets nodig om je aan vast te houden, dus je wilt door. Volgens mij moet je om door te kunnen en die houvast te vinden, een stap terug doen. De rust vinden om te zien waar je op dit moment staat. Zie je al punten waar je je aan vast kunt houden of moet je het helemaal over een andere boeg gaan gooien? Heb je hulp nodig en zo ja, waar ga je die vinden?

Wendbaarheid door een stap terug te doen. Hoe zie jij dat?